Német-magyar Online Marketing

Ajánlatkérés

Név*
E-mail*
Szakterület
Mi érdekli?* többszörös kijelölés: CTRL-katt
A feladat leírása
- terjedelem
- forrás- és célmédiumok
- gyakoriság, esetleg határidők

Adatait nem szolgáltatjuk ki harmadik félnek. Hírlevelünk nincs.

Online Marketing

Online marketing alatt értjük mindazon tevékenységek összességét, melyekkel egy cég, szolgáltatás, termék vagy esemény webes felületeken keresztül minél több felhasználóhoz eljut, azokat minél hatékonyabban ösztönözve annak igénybevételére.

Szövegírás, fordítás és közzététel

Ideális esetben egy nagyobb vállalat vagy szervezet rendszeresen tesz közzé olyan tartalmakat, amelyek a látogatók számára hasznosak, azokat vonzzák, és amit a látogatások száma és a látogatási idők igazolnak.

Ideális esetben egy nagyobb vállalat vagy szervezet rendszeresen tesz közzé olyan tartalmakat, amelyek a látogatók számára hasznosak, azokat vonzzák, és amit a látogatások száma és a látogatási idők igazolnak.

Stratégiánk online marketing szövegeinek megírásához általában:

1. Interview-k ütemezése aszerint, mely fogalmakat szeretnénk a közeljövőben sulykolni.

2. Interview lefolytatása (Skype-on vagy személyesen, akár hangfelvétellel). A tartalmakat Önre bízzuk.

3. Cikkek megírása. A marketing-elvek alapján történő fogalmazás a mi részünk.

4. Az Ön revíziója.

5. A kész szöveg fordítása.

6. Végül a szövegek tördelése és közzététele több platformon. A weboldalon (blogon) a ráérősebb látogatók számára a teljes cikket, a facebook-oldalon a rendszerint kevesebb figyelmet szentelő látogatóknak egy valamivel tömörebb, és a Twitteren egy 150 karakteres változatot. Egy, a facebook-változathoz hasonló terjedelmű hírlevél közzététele is hasznos lehet, amennyiben a tartalom valóban hír-szerű.

Határon átnyúló vállalkozások számára mindezt magyarul és németül elvégezzük. Egy másfél-két órás interjú elegendő anyagot biztosíthat egy fél évre, amennyiben havi kétszer kíván követőinél jelentkezni. Kérje ajánlatunkat!

Közösségi Média Marketing

A Közösségi Média Marketing arra a feltevésre épít, hogy akik kapcsolatban állnak egymással, azok valószínűbb, hogy érdeklődnek azonos cégek, termékek, szolgáltatások, események iránt. Ebben lehet is valami, mert akikkel kapcsolatot tartok, azok valószínűbben hasonló életkorúak, hasonló társadalmi rétegből kerülnek ki, közel laknak hozzám, stb. A cél tehát az, hogy a közösségi portálokon kapcsolatban állók olyan cégek hirdetéseit lássák, amelyek barátaikat egyszer már érdekelték.

Az elv gyakorlati hasznosítására számtalan lehetőség létezik. Itt csak a közösségi médiában 57%-os piaci részesedéssel bíró facebook lehetőségeire térünk ki.

1. Ha a felhasználó egy weboldalon jár, a like boxban látja azon ismerősei profilképét, akik egyszer már kinyilvánították tetszésüket a weboldal (az ott forgalmazott termék, vagy az ott népszerűsített ügy) iránt.

2. A facebookon a cégnek / szervezetnek lehet egy profiloldala, ami olyan, mint egy második weboldal - kimondottan közösségi funkciókkal. Ilyenek pl. a rendszeresen írt bejegyzések közzététele, a hozzászólás lehetősége, az eseményekre való felhívás terjesztése, vagy nyereményjátékok lebonyolítása.

3. A közösségi portálon belül a felhasználó az oldalsávban céges weboldalakra vagy profiloldalakra hivatkozó fizetett hirdetéseket is láthat. Az, hogy mely hirdetések jelenjenek meg neki, függ

 • egyrészt saját személyes adataitól (neme, kora, földrajzi helye és számtalan preferencia, amelyeket tudatosan vagy látogatásai, tetszésnyilvánításai által adott meg)
 • másrészt attól, hogy barátai mely profil- vagy akár weboldalakon jártak, melyek hírfolyamát követik és / vagy melyek iránt nyilvánították ki tetszésüket.

Azaz a facebookon belüli hirdetések erősen célzottak. Természetesen a láthatóságot a hirdetésért fizetett összeg is befolyásolja.

4. Ezen kívül ha a felhasználó be van jelentkezve a facebook-profiljába, pl. a Microsoft keresőmotorját használva a találati listákon magasabbra kerülnek azok a weboldalak (profiloldalak), amelyeket facebook-felhasználóként ő maga, vagy ismerősei korábban tetszikeltek.

Google AdWords kampányok

Az AdWords a Google rafinált hirdetési rendszere. Felhasználóinak hirdetései 3 helyen jelenhetnek meg:

1. A Google keresőgép találati listáinak élén (Szponzorált hirdetések az ún. SERP-eken - Search Engine Result Page) szöveges bannerek formájában. A közvetlen keresések egy része a látogatókat weboldalunkra hozza.

2. A Google Display-hálózatában részt vevő, témájuk alapján kiválasztott weboldalakon szöveges, képes vagy mozgóképes bannerek formájában. A felhasználókat bizonyos témákba sorolható weboldalakról bannerek csábítják át miénkre.

3. A Google Display-hálózatában részt vevő bármely weboldalon, ha a felhasználó egyszer már járt nálunk. A weboldalunkat egyszer már meglátogató felhasználót a rendszer napokig, vagy hetekig 'bombázza' bannereinkkel, hogy ne felejtsen el, tegyen nálunk újabb látogatást, akár egy vásárlás elvégzéséig.

Vállaljuk weboldalának promotálását, banner-sorozatok elkészítését és kétnyelvű kampányainak bonyolítását. Figyelem: az AdWords használata jelentős összegekbe kerülhet; a megtett erőfeszítések és az elért eredmények (átkattintások száma, vásárlások száma és értéke) igazolhatók.

Keresőgép-optimalizálás

Keresőgép-optimalizálás (ang. Search Engine Optimization, SEO) alatt értjük azon erőfeszítések összességét, amelyek eredményeképpen egy weboldal a releváns kulcsszavakra minél jobb helyezéseket ér el az internetes keresőgépek találati listáin. Míg a weboldal felépítése egy néhány naptól pár hétig terjedő munka, addig az oldal optimalizálása egy évről-évre megújuló feladatsor, és egyszerűen soha nincs 'kész'.

Kulcsszó-elemzés

A kulcsszavak pontos meghatározása döntő jelentőségű. Előzetes egyeztetés alapján szakértőnk kulcsszó-elemző eszközökkel méri fel az egyes kulcsszavak fontossági sorrendjét (hogy mekkora irántuk az érdeklődés) és a riválisok közötti versenyt (hogy mely kulcsszóra mennyire esélyes az előretörés). Ilyenkor egyébként az is kiderülhet, hogy milyen egyéb kulcsszavak (járulékos tartalmak) vonzhatnak potenciális vásárlókat.

Stratégiai webszövegírás

Ezek alapján készül el egy olyan stratégia, ami minden további SEO-erőfeszítést meghatároz, kezdve a magasan optimalizált site-struktúra kialakításával. Ekkor feltesszük azokat a kérdéseket, amelyekről tudjuk, hogy megválaszolásuk valamire célzottan optimalizálja a tartalmazó weblapot. Ezt ügyfelünk megválaszolhatja írásban is, vagy telefonos (Skype-os) interjú során.

A weboldal végleges tartalmát a kereső-optimalizált szöveg (ami vonzza az érdeklődőket) és a hasznos szövegek (pl. termék- és céginfók, bizalmi elemek) ügyes kompromisszuma alakítja ki. Ezen érdemes cizellálni, mielőtt elkészül a német fordítás.

Domain-foglalás és webtárhely-bérlés

Ügyfeleinknek minden, a weboldaluk működéséhez szükséges feltételt biztosítunk. Lefoglaljuk az Ön által választott szabad domaint, ahhoz tárhelyet veszünk bérbe - Magyarországon vagy német nyelvterületen. (Ausztriában külföldiek is foglalhatnak domaint, Németországban ez bejelentettséghez van kötve.) Kívánságra céges e-mail címeket létesítünk.

Mi azt valljuk, hogy a domain és a tárhely az ügyfél tulajdona, azokat az ő nevére regisztráljuk, tehát az elérési adatokat kezdettől fogva ismeri, és tulajdonosként bármikor megváltoztathatja. Eseti megbízásokkal, a feladatok pontos rögzítésével érjük el, hogy az ügyfél azt kapja, amit szeretne, és bennünket se érjen kár.

Weboldal és tartalomkezelő rendszer építése

Azoknak az ügyfeleknek, akiknek még nincs weboldala, vagy a régi átalakítása többe kerülne, mint egy új (amellett, hogy nem is hozna már olyan jó eredményeket), tartalomkezelő-rendszerek építését is felkínáljuk. Ezek tartalmak (szövegek és multimédia-dokumentumok) akár kollaboratív előállítására, módosítására és szervezésére alkalmas szoftverek. Az ilyen rendszereket a szerzők programozói ismeretek nélkül is kezelhetik, azaz tartalmaikat némi szövegszerkesztési kompetenciával és valamelyik közösségi portál használatában szerzett gyakorlattal karbantarthatják. A legtöbb esetben a Joomla! nevű CMS-t ajánljuk.

A Joomla felhasználóbarát, bővíthető, designja mobil-optimalizált. Előnyei:

 • Bármely böngészőből elérhető, felhasználóbarát vezérlőpult
 • Többnyelvű (akár német) front- és backend, nyelvkezelő
 • Keresőbarát konfigurálási lehetőségek
 • Wordhöz hasonló szövegszerkesztő cikkek írásához
 • Felhasználóbarát cikk- és kategóriakezelő, médiakezelő
 • Felhasználó- és jogkezelő (minden munkatársának megfelelő jogkör adható)
 • Telepíthető bővítmények minden igényre:
  • hírlevél
  • galéria
  • űrlapkészítő
  • fórum
  • termékkatalógus
  • letöltés-kezelő
  • biztonsági mentés
 • Magán- és tömeges levelek
 • Hirdetés- (banner-) kezelő
 • RSS- és Atom-hírcsatornák
 • Telepíthető sablonok (frontendre és backendre) - a Joomla 3 alap-sablonja mobil-optimalizált!

Weboldalainkat a kereső-optimalizálás minden technikai trükkjével felszereljük (szórend, fejezetcímek, kiemelések, belső linkek, képek attribútumai, weblap metaadatai).

Linképítés

A belső kereső-optimalizálás elvégzése után következik a linképítés (a weboldalra hivatkozó linkek elhelyezése). Természetellenesen hat, ha valamennyi ránk mutató link egy néhány napos időszak alatt keletkezett, ezért ez sokkal inkább egy rendszeresen végzendő tevékenység.

Amennyiben az ügyfélnek léteznek további tárhelyei (weboldalai), linkjeinek telepítését ezeken kezdjük.

A megfelelő szakfórumok felkutatásával persze jóval több lehetőséget nyerünk. Ezekről egyrészt közvetlen forgalom is érkezhet, másrészt a keresőgépek "szemében" igazolja weboldalunk ágazaton belüli fontosságát. A webkatalógusok, fórumok, akár hirdetési portálok kiválasztásánál a témába vágó topic felkutatásán kívül ügyelünk arra is, hogy a felület HTML-képes legyen és PageRankje (oldalfontossági index) minél magasabb, de legalábbis ne 'büntetett előéletre' utalóan alacsony legyen.

A linképítésben ma már nem a nyers erő a lényeg. Többet érhet egyetlen, téma-releváns fórumon elhelyezett link (amit még használnak is), mint több tucat másik, ami nem áll a szövegkörnyezettel semmilyen összefüggésben (és ahol a madár se jár).

Figyelem: önmagában link-építéssel éppoly keveset érünk el, mint a közösségi tetszésnyilvánítások lelketlen felvásárlásával. De a hosszú időn át folyamatosan, témareleváns helyeken keletkező linkek ugyanúgy indikátorai egy ténylegesen fontos weboldalnak, mint a hosszú időn át folyamatosan érkező tetszésnyilvánítások.

Forgalom-figyelés

Az Analytics a Google Inc. teljeskörű webanalitikai rendszere. Segítségével mérni tudjuk látogatóink számát és viselkedését, és megismerhetjük igényeiket, hogy webprojektünket azokhoz igazítsuk. Ez a profi webanalitikai megoldás az egyes mérőszámokon túl megmutatja, hogy azok között milyen összefüggések vannak. Tudni fogjuk, hogy:

 • Milyen kulcsszavakra találják meg látogatóink weboldalunkat a keresőkben?
 • Milyen az egyes kulcsszavak iránti szezonális érdeklődés?
 • Milyen a látogatósereg földrajzi eloszlása?
 • Mely forrásokból érkező látogatók teljesítik a kitűzött célt, és melyek nem?
 • Ha változtatunk valamit, javulnak -e ténylegesen az eredmények?

Már ebből is látható, hogy az webanalitikával megtámogatott keresőgép-optimalizálás a piackutatás eszköze is.

Kívánságára teszteljük a weboldal teljesítményét kulcsszavanként és értelmezzük az Analytics statisztikáit, ami alapokat adhat egy újabb optimalizálási fázishoz.

Facebook- és Twitter-profil berendezése, gondozása

Kívánságára cégének facebook- és Twitter-profilt hozunk létre, melyet weboldalával összekötünk. Aktuális közlendőinek, a mindenkori vagy a szezonális érdeklődésnek megfelelően cikkeket írunk, melyeket többféle terjedelemben (blog, facebook, Twitter, hírlevél) és két nyelven jelenítünk meg.

Ajánlat